Kérdése van? Hívjon minket! +3623232778

Blog

A Dosatron adagolópumpa

Mosómester
Mosómester
2023.11.17 10:26
A Dosatron adagolópumpa

Dosatron, azaz térfogatarányos vízmeghajtású adagoló pumpa és keverő egyben.

A Francia Dosatron cég egyedülálló fejlesztése egy rendkívül egyszerű elven működő eszköz. A rajta áthaladó víz mennyiségé határozza meg hogy a „hidromotor” milyen sebességgel pumpál.

Nincs szükség vezérlésre, a víz mozgása hozza működésbe, könnyen javítható és karbantartható eszköz. Szét,- és összeszerelése egyszerűen elsajátítható. Több altípusa létezik, a típusok megnevezéséből lehet következtetni milyen vízáteresztő képességgel rendelkezik az adott pumpa. PL: D25RE2 AF ("25", azaz 2500 L/h vizet képes átengedni magán óránként.) Tehát, ez az egy eszköz bőven elegendő egy 2-3 beállásos autómosó vegyszeradagolására, több állás esetén legyen szó aktívhab vagy folyékony sampon adagolásról.

Példa; egy standard beállításokkal működő autómosó magasnyomású szivattyújának a vízszállítása 9-10 L/perc, egy óra alatt 600 L/h. Egyszerűen kiszámolható, hogy milyen kapacitású Dosatron, hány beállást tud ellátni. Az adagolni kívánt folyékony vegyszer adagolását a pumpa, függőlegesen elhelyezett kalibrált fel és le tekerhető részén tudjuk beállítani.

Az autómosókban leginkább az „RE2” változatot alkalmazzuk, ami 0,2-2% között szabályozható, a felhasználni kívánt termék töménységétől függően. Az általunk forgalmazott Orion termékeket 0,3-0,6% tartományban javasoljuk adagolni ezzel az eszközzel.

Saját munkáink során ahol aktívhabos bővítést építünk ki kizárólag a Dosatront alkalmazunk. Pontos adagolást tesz lehetővé ezért gazdaságos üzemeltetést eredményez.