Kérdése van? Hívjon minket! +3623232778

Blog

A hőszivattyú...

2023.05.03 11:36
A hőszivattyú...

A hőszivattyú - Avagy hogyan spórolhatunk okosan...

Amióta az energiaválság ilyen méreteket öltött, a munkánk egy jelentős részét az teszi ki, hogy olyan megoldásokat keressünk partnereink számára, amelyekkel mérsékelni tudják a kialakult helyzet negatív hatásait.

Hamarosan itt a fűtési szezon vége, és bár ez a tél enyhe volt, nem árt már most gondolkodni és megoldásokat keresni az energiakitettség csökkentésére.

Amióta az energiaválság ilyen méreteket öltött, a munkánk egy jelentős részét az teszi ki, hogy olyan megoldásokat keressünk partnereink számára, amelyekkel mérsékelni tudják a kialakult helyzet negatív hatásait. Első lépésként olyan porsampont kezdünk el forgalmazni, aminek az oldhatósági hőfoka 40 C°. Ezt követően egy gyorsan és egyszerűen telepíthető folyadékos adagolású rendszer kiépítését tettük elérhetővé, amivel szintén jelentős energiamegtakarítás érhető el.

Amit pedig most kínálunk az a jól ismert hőszivattyús megoldás egy speciális változata. Lengyel partnerünk az EURO-EKOL kifejlesztett egy kifejezetten autómosó környezetre optimalizált rendszert. Teszteket folytattak két darab 5 beállásos autómosó bevonásával, melyek azonos forgalmú helyeken találhatóak.
A gázfűtés használata során a költség, egy hónapra vetítve 18.000 PLN (~ 1.584.000 HUF) volt!

Miután a hőszivattyúval váltották ki az energiaforrást, a gázfogyasztás 0 PLN, az áramfelhasználás 2000 PLN (~ 176.000 HUF) lett, Így ez a megoldás 16.000 PLN (~ 1.408.000 HUF) spórolást eredményezett havonta (2023 március 20-i árfolyamon [88Ft/PLN])!

A fent leírtakat alá is tudjuk támasztani konkrét mérésekkel, ugyanis az EURO-EKOL által szabadalmaztatott mérési program lehetővé teszi a szivattyú minden működési paraméterének ellenőrzését. Ezzel szemben a szabványos hőszivattyús rendszerek nem teszik lehetővé a beruházóknak, hogy elemezzék a szivattyú részletes és pontos hatásfokát.

Az általunk kínált rendszer betekintést enged az autómosóba szerelt hőszivattyú minden működési paraméterébe.
Szívesen elkészítjük az Ön autómosója számára is a beruházási és a megtérülési kalkulációt, ehhez mindössze néhány működési paraméterre van szükségünk;

- Beállások száma
- A jelenlegi gázkazán típusa és teljesítménye
- Az elmúlt két hónap gázszámlája
- Milyen hőmérsékletű a padlófűtés előremenő vize
- Milyen hőmérsékletű vízzel kívánja üzemeltetni az autómosót

Ezeknek az információknak a birtokában elkészítjük a kalkulációt!
További előnyt jelent, hogy EU adószámmal rendelkező partnereinknek lehetősége van közvetlenül a Lengyel partnerünkkel szerződni. Ennek értelmében a 27%-os áfa megfizetése alól mentesülnek ezek a cégek!