Kérdése van? Hívjon minket! +3623232778

Hírek

Egy kis kémia...

Mosómester
Mosómester
2023.03.11 11:38
Egy kis kémia...

A következő írásokban igyekszem, nem okoskodva,

közérthetően leírni és elmagyarázni milyen jelentősége van az önkiszolgáló mosó üzemeltetésben az alapszintű anyagismeretre. Teszem ezt azért hogy senki ne vásároljon olyan terméket amit nem erre a felhasználási területre készítettek. Az itt leírtak saját tapasztalataim, szubjektív és a felkutatott információk, objektív összegzése.

A következő írásokban igyekszem, nem okoskodva közérthetően leírni és elmagyarázni milyen jelentősége van az önkiszolgáló mosó üzemeltetésben az alapszintű anyagismeretre.

Teszem ezt azért hogy senki ne vásároljon olyan terméket amit nem erre a felhasználási területre készítettek.

A sorozaton keresztül bemutatom azokat az anyagokat, amelyek leggyakrabban előfordulnak az önkiszolgáló mosókban használatos készítményekben, és milyen összetevők milyen hatással vannak a termékek minőségére és árára, továbbá az alap tulajdonságok, megítélésének szempontjait szeretném tisztázni.

Az itt leírtak saját tapasztalataim, szubjektív és a felkutatott információk, objektív összegzése.

Az első: Amikor először ránézünk egy csomagolt termékre egy tulajdonság azonnal megállapítható, színe. A termékeket általában a megkülönböztethetőség jegyében színezik különböző színűre. A szín bár tesszhet vagy sem nincs hatással a minőségre, és a végfelhasználó szempontjából nem releváns.

A második: Amit azonnal szinte mindenki szemre vételez, a termék sűrűsége és textúrája. Hányszor hallottam már ezt a mondatot, “Ez azért jó mert sűrű”!

NEM!

Az a termék amit ezekbe az önkiszolgáló technológiákba gyártanak nem sűrű, hanem vízszerű!

Miért? A gyártó cégek tisztában vannak azzal hogy milyen típusú adagolástechnika van beépítve a gépekbe, és ezért ezeknek az anyagokat ezekre optimalizálják. A felszívás akadálymentesítése érdekében, a vízzel leginkább keveredő termékek hígnak látszanak, de tartalmilag és minőségben is magas színvonalat képviselnek.

Nem utolsó sorban talán mindenki “passzív jövedelemként” vágott bele ebbe a szolgáltató ágazatba, tehát egyik gyártó sem szétöntögetésre tervezi a termékeit, ezzel plusz feladatot adva az üzemeltetőnek. Az adagolók tökéletes pontossággal dolgoznak, nincs szükség elő hígításra! Amelyik termék nem tud dolgozni ebben az adagolási intervallumban vagy gazdaságtalanul adagolható az vagy túlárazott vagy nem oda való.

Természetesen mindenkinek van egy elképzelése, hogy milyen minőségű szolgáltatást kíván biztosítani az ügyfeleinek, aminek több összetevőjéből a vegyszer az egyetlen aminek a minősége mindenkit érint. Ez a kulcsa a mosás minőségének és élményének, ez a kulcsa a technológia élettartamának és szerviz igényének és nem utolsó sorban az energiafelhasználásának.

Remélem hasznosnak és érdekesnek találtad a fent leírtakat, köszönöm hogy elolvastad.

Folyt köv…

 

ULTRA FOAM CAMELEON ( 20 L ) ILLATOS SZÍNVÁLTÓS SEMLEGES AKTÍV HAB. V-80 (22 Kg) Kemény, illatos hab az érintés nélküli autómosáshoz autómosóknak. V-80 Foam Red (22 Kg)  Illatos, piros színű aktív hab az érintés nélküli autómosáshoz.

ULTRA FOAM CAMELEON 20kg. Illatos, színváltós, tömény, semleges aktív hab 

V-80 22kg. Kemény, illatos aktív hab önkiszolgáló autómosóknak

V-80 FOAM RED 22kg. Illatos aktív hab önkiszolgáló autómosóknak